Heb ik een adviseur nodig?

De aangifte erfbelasting is niets anders dan een opstelling van het vermogen van erflaterDe erflater is degene die overleden is.  op de dag van overlijden. Dat lijkt eenvoudig, maar hoe bepaalt u nu het vermogen van de erflaterDe erflater is degene die overleden is. ? Want hoe lager het vermogen voor de erfbelasting is, des te minder belasting hoeft u te betalen. Het is voor de aangifte erg belangrijk de juridische verhoudingen goed in beeld te brengen. Dat biedt veel kansen op een belastingbesparing.

Bij een overlijden komen het huwelijksvermogensrecht, het erfrecht en het fiscale recht samen in één aangifte erfbelasting. Een goede adviseur kan snel beoordelen of het voor u zinvol is om u te laten adviseren. Meestal is een dergelijk kort advies kosteloos. U weet dus gratis en snel of een fiscaal advies gewenst is.

Een adviseur verzorgt uw aangifte volgens de wettelijke bepalingen. U bent er zeker van dat alle mogelijkheden benut zijn en dat u geen risico’s op naheffingen loopt. Dat geeft zekerheid en rust. Het is niet verplicht om de aangifte door een belastingadviseur te laten doen. Als u wel voor een adviseur kiest, dan is het belangrijk om na te gaan of deze ter zake kundig is.

Let op: de achtergrond, kennis en opleiding van fiscaal juristen (belastingadviseurs) richt zich specifiek op het fiscale of belastingrecht. Dit is niet uitwisselbaar met de werkzaamheden van bijvoorbeeld een notaris of boekhouder die binnen hun eigen vakgebied doorgaans met slechts een deel van het belastingrecht te maken krijgen.

Heeft u een adviseur nodig?
Neem dan contact met ons op via service@erfbelasting-aangifte.nl of 0481 82 09 98

Vrijblijvend contact met een erfbelastingadviseur:CONTACT OPNEMEN