Minder belasting betalen

In veel gevallen kunt u bij een overlijden nog een belastingbesparing bereiken. Het tijdig inroepen van fiscale deskundigheid is daarbij belangrijk. De meeste belastingbesparing bereikt u echter door bij leven te handelen. Met een goede fiscale planning bespaart u veel belasting. Als het over erfbelasting gaat, dan spreken fiscalisten over estate planningEstate planning is de advisering die zich richt op de juridische en fiscale begeleiding bij de instandhouding en de overgang van (familie)vermogens, vaak mede gericht op (forse) belastingbesparing.. Dit advies is nuttig voor iedereen die mogelijk met heffing van erfbelasting te doen krijgt, ongeacht de omvang van het vermogen.

De fiscaal adviseur geeft aan hoe u in de toekomst een belastingbesparing kunt realiseren en wat daarvoor moet gebeuren. Vaak resulteert dat in een concreet testamentadvies. Sinds 2001 zijn er drie ingrijpende wetswijzigingen geweest waardoor, in combinatie met wijzigingen in de persoonlijke situatie, oudere testamenten mogelijk fiscaal niet (meer) optimaal zijn.

Wij adviseren u dringend om niet op algemeenheden in programma’s, tijdschriften of websites af te gaan. U moet altijd eerst kijken of genoemde voordelen op uw persoonlijke situatie van toepassing zijn.

Wilt u weten welke belastingbesparing voor u mogelijk is, neem dan contact met ons op.

Vrijblijvend contact met een erfbelastingadviseur:CONTACT OPNEMEN